Eredmények

kiiras

Gönczi Gergely nyerte az első
Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

 

2014. október 16-án és 17-én zajlott le az első Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny. A szervezők nagy örömére a várakozásokat meghaladó számú jelentkezés érkezett és már azt a 16 hallgatót is nehéz volt kiválasztani, akik az éles versenyben részt vehettek.

 A rendkívül magas színvonalú összecsapásokat hozó nyolcaddöntők után Csíky Balázs (ELTE), Gönczi Gergely (Szegedi Tudományegyetem), Kobl Tamás (Széchenyi István Egyetem), Majoros Tünde (Miskolci Egyetem), Németi R. Máté (Pázmány), Schattmann Dorka (ELTE), Szabó Sarolta Édua (ELTE) és Varga Gergely (ELTE), a hasonlóan erős negyeddöntők után pedig Csíky Balázs, Gönczi Gergely, Németi R. Máté és Szabó Sarolta Édua maradtak versenyben az október 16-i versenynapon, így ők ülhettek a tárgyalóasztalhoz a második napon.

A pénteki versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport jogi igazgatója, Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding vezérigazgatója – a zsűri nem jogász végzettségű tagja – és dr. Nanyista László, a Weil Budapest peres csoportjának vezetője alkotta.

Izgalmas csatákat hoztak az elődöntők, melyekből Gönczi Gergely és Németi R. Máté  jutott a döntőbe, Szabó Sarolta Édua és Csíky Balázs pedig a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen. Ez utóbbi összecsapás nagyon kiegyensúlyozott volt és a zsűri nem is tudott dönteni, így mindkét versenyző a megosztott harmadik helyen végzett. A zsűri ezzel honorálta az egész verseny talán legjobb és legkiegyensúlyozottabb párharcát.

A döntőt pedig két lendületes versenyző csatája után Gönczi Gergely nyerte meg.

A versenyfeladatokat itt lehet megtekinteni.

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát és, hogy ezzel egy nagyon jó ügyet is segített elindítani az útján.

 
Budapest, 2014. október 17.
a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága