eredmenyek 2015

kiiras

 

Mező Réka nyerte a második Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

 

2015. október 14-én és 15-én zajlott le a második Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny. A szervezők nagy örömére idén is nagy számú jelentkezés érkezett és a zsűrinek ismét nehéz volt kiválasztani azt a 16 hallgatót, akik a verseny szóbeli fordulójába jutottak.
A rendkívül magas színvonalú összecsapásokat hozó nyolcaddöntők és negyeddöntők után Kempler Károly, Környei Mátyás, Marsi Szabina, és Mező Réka maradtak versenyben az október 14-i versenynapon, így ők ülhettek a tárgyalóasztalhoz a második napon.
A csütörtöki versenynapon a zsűrit a tavalyihoz hasonlóan dr. Kara Pál, a MOL csoport jogi igazgatója, Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese – a zsűri nem jogász végzettségű tagja – és dr. Nanyista László, a Weil Budapest peres csoportjának vezetője alkotta.
A döntőbe izgalmas csata után Környei Mátyás és Mező Réka jutottak, Kempler Károly és Marsi Szabina pedig a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen. 
A döntőt heves és fordulatokkal teli csata után végül Mező Réka nyerte.
 
Az idei verseny izgalmát az is növelte, hogy a „bronzmeccsre” és a döntőre a Bank Center konferenciatermében került sor, nagyszámú hallgatóság előtt. A pályatársakból, kollégákból és barátokból álló publikum nagy érdeklődéssel és élvezettel hallgatta végig a két párbajt. 
 
Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát!
 
a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága