Eredmények

Suhajda Máté nyerte az ötödik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

2018 november 7-8-án került sor az ötödik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A szervezők örömére idén is nagyon sok értékes jelentkezés érkezett az immár országossá vált megmérettetésre, a legtöbben az ELTE és az SZTE jogi karairól. A szóbeli versenyre kilenc ELTE, három SZTE, két PPTE és egy-egy pécsi és debreceni joghallgató került be.

A nyolcaddöntők és negyeddöntők után Hetyési Anna (ELTE), Darnót Sára (ELTE), Remete Szandra (ELTE) és Suhajda Máté (Pécs) maradtak versenyben, így ők ülhettek vitaasztalhoz a másnapi fordulók során.

A második versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport vezető jogi tanácsadója, Kovács Zoltán üzletember, a zsűri nem jogász végzettségű tagja, és dr. Nanyista László, a Bird & Bird Budapest peres csoportjának vezetője alkotta.

A döntőbe az elődöntők után Hetyési Anna és Suhajda Máté jutottak, míg Darnót Sára és Remete Szandra a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen.

A bronzmeccsre és a döntőre ismét közel százfős hallgatóság előtt került sor. A pályatársakból, kollégákból és barátokból álló publikum nagy érdeklődéssel és élvezettel hallgatta a versenyzőket.

A verseny idei győztese magas színvonalú döntőbeli teljesítménnyel Suhajda Máté lett, míg a második helyen Hetyési Anna végzett. A harmadik helyet a „bronzmeccs” győzteseként Darnót Sára szerezte meg. Szopkó Rebeka (ELTE), harmadéves hallgató pedig a zsűri döntése alapján különdíjat vehetett át a Wolters Kluwer Hungary Kft-től.

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát. Köszönjük továbbá a verseny szakmai támogatóinak, védnökeinek, a zsűri tagjainak, az alapítvány támogatóinak és a meghívott vendégeknek, hogy segítették a rendezvényünk sikerét.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága