Eredmények 2019

Szopkó Rebeka nyerte a hatodik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

2019 november 13-14-én került sor a hatodik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A szervezők örömére sok értékes jelentkezés érkezett az immár országossá vált megmérettetésre, idén a legtöbben az ELTE jogi karáról érkeztek

A szerdai nyolcaddöntők és negyeddöntők után Durucskó Annamária, Kósa Dorottya, Pázmándi Patrik és Szopkó Rebeka (mindannyian ELTE) maradtak versenyben, így ők ülhettek vitaasztalhoz a másnapi fordulók során.

A második versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport elnöki jogi tanácsadója, Kovács Zoltán üzletember, a zsűri nem jogász végzettségű tagja, és dr. Nanyista László, a Bird & Bird Budapest peres csoportjának vezetője alkotta.

A döntőbe az elődöntők után Kósa Dorottya és Szopkó Rebeka jutottak, míg Durucskó Annamária és Pázmándi Patrik a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen.

A bronzmeccsre és a döntőre ismét nagyszámú hallgatóság előtt került sor. A pályatársakból, kollégákból, barátokból és korábbi versenyzőkből álló publikum nagy érdeklődéssel és élvezettel hallgatta a versenyzőket.

A verseny idei győztese kiegyensúlyozott előadások után Szopkó Rebeka lett, míg a második helyen Kósa Dorottya végzett. A harmadik helyet a „bronzmeccs” győzteseként Pázmándi Patrik szerezte meg.

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát. Köszönjük továbbá a verseny szakmai támogatóinak, védnökeinek, a zsűri tagjainak, az alapítvány támogatóinak és a meghívott vendégeknek, hogy segítették a rendezvényünk sikerét.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága