Eredmények

Priol Kinga nyerte a harmadik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!


 

2016. november 9-10-én került sor a harmadik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A szervezők nagy örömére idén egy kivétellel az ország összes jogi karáról érkeztek jelentkezések és a zsűrinek ismét nehéz volt a nagyszámú pályázatból kiválasztani azt a 16 hallgatót, akik a verseny szóbeli fordulójába jutottak.

A nyolcaddöntők és negyeddöntők után Priol Kinga (PTE), Boros György (ELTE), Malina Gábor (SZTE) és Pintér Zsolt (ELTE) maradtak versenyben, így ők ülhettek vita-asztalhoz a másnapi fordulók során.

A második versenynapon a zsűrit a korábbi évekhez hasonlóan dr. Kara Pál, a MOL csoport jogi igazgatója, Kovács Zoltán, a zsűri nem jogász végzettségű tagja, és dr. Nanyista László, a Weil budapesti irodája peres csoportjának vezetője alkotta.

A döntőbe az elődöntők rendkívül izgalmas csatái után után Priol Kinga és Pintér Zsolt jutottak, míg Boros György és Malina Gábor a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen.

A bronzmeccsre és a döntőre ismét a Bank Center konferenciatermében került sor, nagyszámú hallgatóság előtt. A pályatársakból, kollégákból és barátokból álló publikum nagy érdeklődéssel és élvezettel hallgatta a versenyzőket.

A verseny idei győztese magas színvonalú, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Priol Kinga lett, míg a második helyen Pintér Zsolt végzett. A harmadik helyezett a „bronzmeccs” győzteseként Boros György lett.

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát. Köszönjük továbbá a verseny szakmai támogatóinak, védnökeinek, a zsűri tagjainak, az alapítvány támogatóinak és a meghívott vendégeknek, hogy segítették a rendezvényünk sikerét.

a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága