Eredmények 2023

Németh Donát nyerte a nyolcadik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

2023. április 19-én és 20-án került sor a nyolcadik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A szerdai szóbeli forduló után Melis Zsuzsanna, Ádám Benedek Attila, Benkő Martin és Németh Donát maradtak versenyben, így ők ülhettek vitaasztalhoz a másnapi fordulók során. Németh Donát az ELTE, míg a másik három versenyző a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

A második versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, Kovács Zoltán, üzletember, az MNB Monetáris Tanácsának tagja, a zsűri nem jogász végzettségű résztvevője, és dr. Kodela Viktor, a Bird & Bird Budapest peres csoportjának szenior ügyvédje.

A döntőbe az elődöntők után Melis Zsuzsanna és Németh Donát jutottak, míg Ádám Benedek Attila és Benkő Martin a „bronzmeccsen” érvelhetett egymással szemben.

A bronzmeccsre és a döntőre minden eddigi érdeklődést meghaladó, több mint százfős hallgatóság előtt került sor. A pályatársakból, egyetemi vezetőkből, kollégákból, barátokból és korábbi versenyzőkből álló publikum figyelemmel és élvezettel hallgatta a versenyzőket.

A verseny idei győztese kiváló teljesítménye és taktikus döntős érvelése után Németh Donát lett, így a második helyen Melis Zsuzsanna végzett. A harmadik helyet a „bronzmeccs” győzteseként Ádám Benedek Attila szerezte meg.

A Wolters Kluwer különdíjait Benkő Martin és a negyeddöntőben mutatott kiváló szereplése után Ambrózi Miklós (Pécsi Tudományegyetem) kapta, míg a ProLawyer Consulting különdíját Németh Donát vehette át. Az Arsboni különböző díjmentes karrierépítési lehetőségeket ajánlott fel az összes szóbeli fordulóba jutott versenyzőnek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát. Köszönjük továbbá a verseny szakmai támogatóinak, védnökeinek, a zsűri tagjainak, az alapítvány támogatóinak és a meghívott vendégeknek, hogy segítették a rendezvényünk sikerét. Külön köszönjük a Bird & Bird Ügyvédi Iroda közösségének kiváló és odaadó hozzáállását a verseny előkészítése és lebonyolítása során.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága