Eredmények

Gelencsér Adél nyerte a negyedik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt!

2017. november 8-9-én került sor a negyedik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A szervezők nagy örömére a verseny idén valóban országossá vált azzal, hogy az ország minden egyes jogi karáról szép számmal érkeztek jelentkezések. A zsűrinek nagyon nehéz volt a rekordszámú pályázat alapján kiválasztani azt a 16 hallgatót, akik a verseny szóbeli szakaszába jutottak.

A nyolcaddöntők és negyeddöntők után Gelencsér Adél (ELTE), Pándi Gergő (Debreceni Egyetem), Stipkovits Tamás István (Széchenyi István Egyetem Győr) és Ormos Kristóf (ELTE) maradtak versenyben, így ők ülhettek vita-asztalhoz a másnapi fordulók során.

A második versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport jogi igazgatója, Kiss Ádám, a zsűri nem jogász végzettségű tagja, és dr. Nanyista László, a Weil budapesti irodája peres csoportjának vezetője alkotta.

A döntőbe az elődöntők rendkívül izgalmas csatái után Gelencsér Adél és Ormos Kristóf jutottak, míg Pándi Gergő és Stipkovits Tamás István a „bronzmeccsen” érvelhetett egymás ellen.

A bronzmeccsre és a döntőre ismét a Bank Center konferenciatermében került sor, nagyszámú hallgatóság előtt. A pályatársakból, kollégákból és barátokból álló publikum nagy érdeklődéssel és élvezettel hallgatta a versenyzőket.

A verseny idei győztese magas színvonalú, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Gelencsér Adél lett, míg a második helyen Ormos Kristóf végzett. A harmadik helyet a „bronzmeccs” győzteseként Pándi Gergő szerezte meg.

Minden jelentkezőnek és résztvevőnek köszönjük a bátorságát, hogy ebben a rendkívül nehéz műfajban kipróbálta magát. Köszönjük továbbá a verseny szakmai támogatóinak, védnökeinek, a zsűri tagjainak, az alapítvány támogatóinak és a meghívott vendégeknek, hogy segítették a rendezvényünk sikerét.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny versenybizottsága